Liofilizowane owoce

Liofilizowanie - wyjątkowa metoda na konserwację owoców i warzyw

Suszenie owoców to klasyczna metoda na dłuższe przechowywanie żywności i zachowanie jednocześnie wartości odżywczych. Owoce liofilizowane to z pewnością nie często spotykane produkty, jednak bardzo zdrowe - liofilizowana żywność jest przetwarzana w podobny sposób jak suszenie, jednak różni się tym, że pierwszym etapem jest mrożenie, dopiero potem suszenie.

Gdzie kupić te wyjątkowe produkty? Nasz sklep internetowy posiada kilka rodzajów dostępnych online prosto od producenta, między innymi owoce liofilizowane:

  • - żurawina
  • - truskawka
  • - jeżyna
  • - malina
  • - jagoda
  • - aronia
  • - wiśnia

A także warzywa liofilizowane i inne:

  • - jarmuż
  • - burak
  • - szpinak
  • - młody jęczmień
  • - pokrzywa

Ich zastosowanie jest bardzo różnorodne, stanowią oryginalny ekologiczny dodatek do przeróżnych potraw, zarówno deserów jak i dań wytrawnych. Po usunięciu nadmiaru wody - zachowują wartości odżywcze, witaminy i minerały, co sprawia że taki produkt jest wartościowym uzupełnieniem codziennej diety.