Syrop ryżowy to zdrowy, niskokaloryczny zamiennik cukru. Powstaje on z gotowanego, brązowego ryżu. Wysokiej jakości produktem jest syrop ryżowy BIO, wytwarzany z ryżu pochodzącego z upraw ekologicznych. Syrop ryżowy ekologiczny doskonale sprawdzi się u osób stawiających na zdrowe odżywianie, będących na diecie, czy u osób, które nie spożywają glutenu. Cechują go dobroczynne właściwości, a także zwartość witamin z grupy B oraz potasu, wapnia, cynku, magnezu, żelaza.
Dzięki temu, jakie syrop ryżowy posiada właściwości, stanowi doskonałe uzupełnienie zdrowej, zbilansowanej diety, może być także stosowany przez osoby zmagające się z cukrzycą. Mianowicie, sprzyja on utrzymywaniu stałego poziomu cukru we krwi. Syrop ryżowy BIO zawiera także witaminy i minerały, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu, między innymi w kwestii trawienia czy kondycji skóry i włosów. Syrop ryżowy ekologiczny jest mniej kaloryczny niż cukier, dlatego jest świetnym rozwiązaniem dla osób będących na diecie, które nie chcą rozstawać się ze słodkim smakiem herbaty czy potraw.
Syrop ryżowy BIO cechuje słodki, delikatnie orzechowy smak. Świetnie sprawdza się zatem do słodzenia herbaty, do owsianki, jako zamiennik cukru w wypiekach czy deserach oraz wszędzie tam, gdzie pożądany jest słodki smak.